Menu
Hotels

In devotie, maar mét champagne!

Wanneer je een gelauwerd architect loslaat op een voormalig Augustinessenklooster in een hippe Antwerpse wijk, dan weet je dat je klasse krijgt. Het resultaat is boetiekhotel August, dat werd vormgegeven door Vincent Van Duysen en lente 2019 opende op de site van het voormalige Militair Hospitaal. August breekt met het gesloten verleden van vroomheid en zelfopoffering en nodigt gasten uit om te genieten van een stijlvolle bar en restaurant, wellness met zwemvijver, verborgen tuinen, een shop, en 44 hotelkamers. Hotel August bestaat uit vijf verschillende gebouwen, naadloos samengevoegd door de gereputeerde architect, in zijn eerste hotelproject ooit trouwens.

August, een zusje van Hotel Julien in de Antwerpse binnenstad, is ontstaan vanuit een respect voor het bestaande erfgoed. Het voormalige Augustinessenklooster bestaat uit meerdere, heel uiteenlopende bouwwerken en diende als slaapplaats voor de verzorgsters van de soldaten, een thuis waar de nonnen zich konden terugtrekken na hun hectische dagtaak te midden van gewonde en zieke patiënten. Dat verleden zie je, en voel je. Wit is de hoofdkleur, en elk element is zo ontworpen dat het perfect opgaat in het authentieke erfgoed. De complexe patronen van de originele tegelvloeren werden gerestaureerd en teruggeplaatst, door de grote ramen valt een overvloed aan natuurlijk licht naar binnen en zo goed als alles wat je ziet in het interieur werd op maat ontworpen door Vincent Van Duysen, en gemaakt in samenwerking met onder andere Molteni, Flos en Serax. Het August-team dan weer werd gekleed door de Belgische modeontwerper Christian Wijnants, die zijn hedendaagse visie perfect vertaalde naar tijdloze en elegante uniformen met een knipoog naar lang vervlogen tijden.

In de bar -de blikvanger van August, want dit is de voormalige kapel- wordt een mix van elegante drankjes en smakelijke bar food geserveerd. Nick Bril, de sterrenchef van het vlakbij gelegen restaurant The Jane, brengt bij August een à la carte-menu met invloeden vanuit de hele wereld.

August is een buitenbeetje in de reguliere hotelsector. Het is luxueus, maar no-nonsense. Het is nostalgisch, maar met hedendaagse technologie. Het is kleinschalig en rustig, maar niet mini of verlaten. De 44 kamers en suites, tussen 16 en 41 vierkante meter groot, zijn tengevolge de oorspronkelijke structuur van het gebouw allemaal iets verschillend, en ingericht zodat ze allemaal een eigen identiteit hebben.

En wanneer je door de kloostergangen loopt, en denkt een subtiele geur van wierrook op te snuiven, droom je niet. Het zit verwerkt in het huisparfum, dat discreet verstuifd wordt.

https://www.august-antwerp.com/