Menu

Over Gerrit

Belg Gerrit Op de Beeck (1965) studeerde fotografie in Antwerpen en Brussel en begon zijn loopbaan als persfotograaf bij De Morgen. Al 35 jaar lang doorkruist hij als freelance reisfotograaf meer dan 150 dagen per jaar alle continenten: van Spitsbergen tot Nieuw-Zeeland, van Ushuaia tot Ulaanbaatar. Ondertussen staat de teller op meer dan tweeduizend hotels, duizenden vluchturen, zeven wereldreizen en een aantal avontuurlijke tochten zoals de Land Rover G4-verkenning in Mongolië.

Gerrit werd in binnen- en buitenland meermaals bekroond voor zijn fotoreportages -o.a. de beste sportfoto van het jaar (1989), de beste persfoto Vlaanderen (1991), de Finse Kalevala Award in 2005 en de ‘Gouden Pen’ voor reisjournalistiek in 2013.

Gerrit publiceert in binnen- en buitenland; hij maakte o.a. 400 reisreportages voor het reisblad Grande (2000-2015), leverde beeldmateriaal voor talrijke boeken en kalenders, was huisfotograaf van Antwerpen 93 (toen Culturele Hoofdstad van Europa) en stelde reeds tweemaal tentoon in het Museum voor fotografie in Antwerpen: persfoto’s in 1993, ‘Room with a view –de wereld vanuit hotelkamers’ in 1997.

Eind 2015 startte Gerrit een nicheproject over Scandinavië: 55 °/N. Zowel in 2017 als in 2018 realiseerde hij een 280 pagina’s tellend ‘magabook’ over de bestemmingen van de toekomst. In 2019 fotografeerde hij een koffietafelboekje over het hinterland van de Corendon Hotels, in opdracht van de gelijknamige toerismegroep.

In 2022 fotografeerde en schreef Gerrit opnieuw een magabook vol, dit keer voor Best of Travel, met reportages uit zeven continenten. In datzelfde jaar schreef hij voor diezelfde gespecialiseerde touroperator maandelijks een column over wat hem allemaal fascineert in de wijde wereld.

Lente 2023 produceerde hij voor reisorganisator Omnia Travel het exclusieve verjaardagboek ‘Vijftig’: 50 bestemmingen in 50 zwart-witfoto’s.

Coming up soon:

  • Best of Travel heeft een tweede magabook in bestelling, met zeven nieuwe reportages uit evenveel continenten (te verschijnen in juni 2024).
  • Gerrit maakt de portretten voor het verjaardagsboek 10 jaar Kreatix (wordt verwacht herfst 2024).
  • Staat ook op de to do-lijst: ‘Petrichor Places’, een reportageboek over Afrika, tailormade voor reisorganisator Atelier Africa.
canon press centre canon logo